Kako Besplatno ubrzati Laptop

Ako ste kupili Gaming laptop ili imate bussiness/Profesionalnu klasu laptopa sa procesorom i5 ili i7 i uz to vam se puno grije evo vam idealno rjesenje koje sam licno testirao na svom laptopu.

U ovom videu ja sam koristio moj laptop MSI GE73 i7 8750H sa ThrottleStop konfigurisanim kao u videu. Stim da sam kasnije dodao 3 dodatna profila sa Balanced Power modom jer procesor ne valja da radi stalno na Max Power modu to mu smanjuje zivotni vijek.

Ovaj video je radjen na Windows 10 Pro. Nadogradio sam sistem na Windows 11 Pro i nadogradio sam ThrottleStop manje vise sve je isto medjutim najbitnije da uradite undervolt i underclock ostale opcije nisu toliko ni bitne.

Kod mene je procesor 8750H i7 i osnovna frekvencija mu je 2.2GHz a Turbo Boost mu ide do 4.1GHz. Idealan underclock je 3.4GHz do 3.6GHz za gaming a inace kod mene stoji na 3.0GHz. Medjutim napravite li 3 profila jedan na 3GHz, drugi na 3.6GHz i jedan na 4GHz prebacivanje je vrlo jednostavno i prakticno. U slucaju da vam ne radi autorun ili ga nemozete podesiti napravite kraticu/shortcut na desktop i pokrecite rucno kad zelite igre igrati ili raditi nesto zahtjevno na laptopu.

 

 

About the author: Samir Bajraktarević
Ask.

Get involved!

Ostanite u krugu najbližih prijatelja i porodice!
Pridružite nam se. Proširite svoju mrežu s nama, upoznajte nove prijatelje i budite u kontaktu sa porodicom.

Comments

No comments yet